Ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για νέα υλικά  που μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα ορθοδοντικά αποτελέσματα. Εάν σκέφτεστε να ευθυγραμμίσετε τα δόντια σας, σίγουρα θα αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος και εάν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφανους ευθυγραμμιστές (clear aligners) ή συμβατικά σιδεράκια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία ευθυγράμμισης δοντιών με Διαφανείς Νάρθηκες Προκαθορισμένης Μετακίνησης είναι εξίσου αποτελεσματική για το ίσιωμα των δοντιών σας με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια.

Το 3Smile Advanced Orthodontics® είναι μια ορθοδοντική θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει το ίσιωμα των δοντιών μέσω διάφανων ευθυγραμμιστών. Με τον καιρό, οι ευθυγραμμιστές ασκούν σταδιακά ήπια πίεση στα δόντια, μετακινώντας τα σε όλο το στόμα και διεγείροντας την κίνησή τους.

Η θεραπεία 3Smile®

Καινοτομία

Η θεραπεία 3Smile® προτείνεται ως μια εναλλακτική καινοτόμα εφαρμογή της θεραπείας με κλασσικά σιδεράκια για όσους δεν επιθυμούν να τα χρησιμοποιούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η θεραπεία 3Smile®μπορεί να εφαρμοστεί από τον ασθενή μόνο κατά τις βραδινές ώρες, όταν τα δόντια σφίγγουν περισσότερο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε την ώρα του ύπνου.

Κλινική αποτελεσματικότητα

Κλινικές μελέτες απέδειξαν την αναμόρφωση των δοντιών με προσαρτήματα ευθυγράμμισης, καθώς τα δόντια, πράγματι, μετατοπίστηκαν προς την κατεύθυνση που υποδείκνυε ο νάρθηκας.

Συντήρηση ευθυγραμμιστών

Ξεπλύνετε τους ευθυγραμμιστές-νάρθηκες με νερό κάθε βράδυ. Βουρτσίστε κάθε νάρθηκα με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες (όχι αυτή που χρησιμοποιείτε για να βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά). Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, διαυγές υγρό σαπούνι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ή σωματίδια τροφής που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σύστημα ευθυγράμμισης. Ξεπλύνετε καλά με νερό μετά το βούρτσισμα.

Χρονική διάρκεια

Η 3Smile® θεραπεία διαφέρει από οδοντοστοιχία σε οδοντοστοιχία! Καθοριστικό ρόλο στον υπολογισμό της χρονικής διάρκειας της θεραπείας παίζει πάντα η πολυπλοκότητα του εκάστοτε περιστατικού. Συνήθως, μια 3Smile® θεραπεία διαρκεί κατά μέσο όρο από 7 έως 10 μήνες περίπου.

elGreek